top of page

Afrika’da Safari İçin En İyi Dört Seçenek

Bu yıl farklı bir gezi yapmaya karar verdiniz. Biraz macera, biraz doğa ve elbette hayvanlar. Eğer şimdiye kadar hiç safari yapmadıysanız önünüzde çok fazla seçenek var. Eğer farklı hayvan türleri, büyük parklar ve insan elinin fazla değmediği bölgelerle ilgileniyorsanız yönünüzü Afrika’ya çevirmeniz gerektiğini hatırlatalım. İşte Afrika’daki sayısız safari olanağının içinden en gözde olan dört seçenek :

1- Serengeti Milli Parkı (Tanzanya) 15 bin kilometrekareye yaklaşan yüzölçümüyle Serengeti Milli Parkı, safari meraklılarının en gözde bölgelerinden birisi. Tanzanya’da bulunan Serengeti Milli Parkı’nda Beş Büyük (Big Five) olarak bilinen “Aslan, Leopar, Fil, Gergedan ve Bufalo türlerinin tümünü birden görebilirsiniz. Özellikle büyük göç döneminde ziyaretçi akınına uğrayan parkın içinde konaklama olanağı sunan çok sayıda otel var. Eğer Unesco’nun Dünya Miras Listesinde yer alan Serengeti Milli Parkına gitmeye karar verdiyseniz en az birkaç günlük bir safari zamanı ayırmalısınız. Gezi planınıza göre yakın çevrede yer alan Ngorongoro Krateri ile Lake Manyara Milli Parkını da safari planınızın içine dahil edebilirsiniz.

2- Masai Mara (Kenya) Masai Mara Kenya’daki en geniş koruma alanıdır. Tanzanya’daki Serengeti Milli Parkı ile komşudur ve büyük göç sırasında Serengeti’yi de içine alan büyük bir göç dalgasına tanıklık eder. Bin beş yüz kilometrekarelik bir genişliğe sahip olan Masai Mara’da aslan, leopar, çita, zebra, ceylan, zürafa, bufalo gibi vahşi türlerin yanında çok sayıda kuş türüne de rastlayabilirsiniz. Masai Mara Koruma Alanı içinde konaklayabileceğiniz çok sayıda otel bulunmakla birlikte gezi için en uygun dönem kurak sezonda yer alan Haziran – Ekim aylarıyla, yağışlı dönemde yer alan Ocak-Mart ayları arasıdır. Yağışlı dönemde çevreniz yemyeşil olacak, kısa süreli yağmurlar ise safari keyfinizi kaçırmayacaktır.

3- Chobe Milli Parkı (Botswana) Botswana’nın kuzeyinde yer alan ve yaklaşık on iki bin kilometrekarelik yüzölçümüne sahip olan Chobe Milli Parkı, elli bini aşan fil sayısıyla Afrika’nın en büyük fil nüfusuna sahiptir. 450 farklı kuş türünü barındıran parkın farklı bölgelerinde, geniş fil sürülerinin yanında zebra, zürafa, impala timsah ve aslan da görülebiliyor. Parkın en çok ziyaret alan bölgesi, Viktorya Şelalesine olan yakınlığından dolayı Serondela bölgesi. Özellikle fillerin mevsimsel göçüne tanıklık etme olanağı sunan parkın içinde konaklama olanağı sunan oteller de bulunuyor.

4- Kruger Milli Parkı (Güney Afrika) Güney Afrika’da yer alan Kruger Milli Parkı, 19.500 km2’lik yüzölçümüyle Afrika kıtasının en büyük Milli Parklarından biri. Beş yüzden fazla kuş türüne, yüzden fazla sürüngene ve fil, zebra, çita, aslan, zürafa, impala, bufalo, öküz başlı antilop, gergedan, su aygırı gibi hayvan türlerine ev sahipliği yapan Kruger Milli Parkı özellikle Mayıs-Eylül ayları arasında çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Bu bölgeye yapacağınız gezi planınıza Cape Town veya Johannesburg’u da dahil ederek, macerayla birlikte Güney Afrika’nın farklı şehirlerini de görebilirsiniz.

178 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page