top of page

Dünyayı Gezdiniz, Asya’da Avrupa’da Kayboldunuz, Peki ya Afrika?

Dünyanın her yerini gezdiniz, Asya’nın Avrupa’nın şehirlerinde kayboldunuz. Peki hiç Afrika’yı gördünüz mü?

Biz Savana Tur olarak yıllardır sadece Afrika’ya tur düzenliyoruz.

Pek çok misafirimiz dünyayı kendi başına gezen kişilerden oluşuyor. Avrupa’yı, Asya’yı kendi çizdiği rotalarla gezen bu kişiler sıra Afrika’ya geldiğinde genellikle bize ulaşıyorlar ya da bir şekilde yollarımız kesişiyor.

Misafirlerimiz bazen sadece safari yapmak, bazen şirketteki yöneticileri için o güne kadar aldıkları tüm eğitimlerden ve gittikleri tatillerden farklı bir deneyim yaşamak bazen de aile boyu özel bir Afrika gezisi için çalıyorlar kapımızı.

Afrika’nın diğer bölgelerden önemli bir farkı var. Doğal yaşamın içindesiniz, dolayısıyla ne göreceğiniz hayvanın, ne iklimin, ne de okyanusta yüzebileceğinizin garantisi var. Hiç bilmediğiniz bir yere gideceksiniz. Bu nedenle tarih, rota, konaklama gibi konularda deneyim sahibi kişilerin desteğine gereksiniminiz var. Aynı geziyi, aynı tarihlerde farklı bir plan içinde organize ettiğinizi düşünelim. Konaklanacak yerler ekibin istekleri ile uyuşup, tarihler ve rotalar misafirlerin isteklerine göre düzenlenirse küçük bir iş molasından dünyanın en harika tatilini çıkartabilirsiniz.

Biz Savana Tur olarak yıllardır sadece ama sadece Afrika’ya tur düzenliyoruz.

Bugüne kadar, Afrika’da safari yapmak için onlarca yerel firma ve otelle iş birliği yaptık. Her organizasyon için misafirlerimizin görüşlerine başvurduk. İyinin de iyisini bulmak için gayret gösterdik. Bugün farklı rotalar, milli parklar, uygun tarihler, büyük göç, görülebilecek hayvanlar, kalınabilecek yerler gibi konularda Afrika üzerine uzmanlaşmış bir ekibe sahibiz. Bu ekiple sizlere bugüne değin yaşamadığınız farklı bir deneyim yaşatacağımızın garantisini verebiliyoruz.


Çocuklarınız hayvanları mı seviyor. Peki siz çocuklara özel bir Afrika Turu hazırladığımızı biliyor musunuz?

Çalışanlarınız için biraz da eğitsel bir tatil mi planlıyorsunuz? Size yöneticilerinizin çalışanlara anlatabileceği yüzlerce hikayeyle dolu bir seyahat hazırlayabileceğimizi garanti ediyoruz. Ekibinizin yanlış karar vermek, aceleci olmak gibi kavramların doğadaki karşılıklarına tanıklık etmelerini istemez misiniz?

Şimdi kim olduğunuzu, gelecekte ne yapmak istediğinizi, nereden gelip nereye gitmek istediğinizi bir yana bırakın.

Düşün, birazdan bir zebra sürüsü dört nala koşarak geçecek önünden, hemen yanında ceylanlar sıçrayacak. Ceylandan savrulan bir tüy önüne düşecek, belki sen o tüye dokunacaksın. Dikkatlice bakınca, uzaklarda bir aslanın yavrusunu kokladığını görecek ve biraz derin nefes alınca anne aslanın duyduğu kokuyu ciğerlerinde duyacaksın. Kuş sürüleri geçecek üstünden. Turuncu bir sağanak gibi yağacak gölün üstüne flamingolar. Fotoğraf makinasını bırakıp seyredeceksin, bir fotoğraf karesine, bir blog sayfasına sığmayacak çünkü gördüklerin. O zaman sen de kalemi kâğıdı, fotoğraf makinesini bırakıp sadece seyredeceksin. Flamingolarla arana bir bufalo girecek, belki bir bufaloyla göz göze geleceksin. İşte bu yüzü belki de bundan onlarca yıl sonra bir gün düşünde görünce şaşıracaksın. Aman Tanrım, yıllar geçti üstünden. Gördüğün hiçbir şeyi bir daha unutamayacaksın.

Kalbinizin yarısı Afrika’da kalacak…

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page