Unesco’nun Dünya Miras Listesinde yer alan Serengeti Milli Parkı, karadaki hayvan hareketleri içinde dünyanın en büyük göçüne ev sahipliği yapan, safari yapanlar için vazgeçilmez bir park. Her yıl su kaynaklarının izinde 1.500.000’dan fazla öküz başlı antilop ve 250.000 zebranın, peşinde avcılarıyla birlikte parkın güneyiyle kuzeyi arasındaki yolculuğu izleyici olarak pek çok insanı Serengeti’ye çekiyor. Serengeti Milli Parkında soyu tükenme tehlikesi bulunan Kara Gergedan, Afrika Fili ve Çitalar da yaşıyor.
Adını Masailerin sonsuzluğa uzanan düzlükler anlamına gelen ‘siringet’ sözcüğünden alan Serengeti Milli Parkında Afrika’nın 5 büyüğü (Big Five) olarak bilinen “Aslan, Leopar, Fil, Gergedan ve Bufaloların tümü görülebilir. Ayrıca beş yüzden fazla farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Serengeti, kuş gözlemcileri için de oldukça iyi bir bölge. 14.750 km2’lik geniş düzlüklere sahip Serengeti Milli Parkında yukarıdaki hayvan türleri dışında su aygırı, impala, sırtlan, ceylan, babun, zürafa, kartal, devekuşu, leylek ve çok sayıda farklı canlı görebilirsiniz.
İnsan yerleşimine izin verilmeyen bölgede araştırmacılar, hotel çalışanları ve Park yönetimi çalışanları dışında kalan kimse bulunmuyor. Safari için her yıl yüz binden fazla kişinin ziyaret ettiği park, özellikle Haziran-Ekim döneminde en kalabalık sezonuna ulaşıyor.
Serengeti’de Kurak Dönem (Haziran-Ekim) + Hava genelde güneşli, nadiren yağışlı. + Parkta, özellikle su kaynakları civarında çok sayıda hayvan bulmak mümkün. + Sivrisinek sayısı az ve sıtma riski en düşük düzeyde. + Büyük Göçe tanıklık etmek için uygun dönem (Özellikle Haziran, Temmuz) – Park çok kalabalık – Erken saatlerde hava oldukça serin
Serengeti’de Yağışlı Dönem (Kasım-Mayıs) + Manzara yeşil çayırlara dönüşmüş durumda. + Özellikle ocak ve şubat ayları, yavrulama dönemine tanıklık etmek için en uygun aylar. + Nisan-Mayıs ayları Milli Parkın en sakin ve konaklama fiyatlarının en ekonomik olduğu dönem. + Mart, nisan, mayıs ayları dışında yağışlar genel olarak safariyi etkilemeyecek şekilde yoğun ama kısa süreli olacak şekilde. + Kuş gözlemciliği için en uygun dönem. – Mart, Nisan, Mayıs arası yoğun yağışlar
Comments